Αποτελέσματα Αγώνων


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ; Ναι υπάρχει και φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός και μόνο ότι. όταν στα γραφεία  της ΑΕΚ έφτανε  ο Μοράις, ο Ντούσκο δεν ήταν εκεί. Και αν κάποιος έλεγε ότι αυτό ήταν  σύμπτωση, το γεγονός και μόνο ότι ο Ντούσκο  δεν  πήγε στα Σπάτα να καλως ορίσει και να γνωρίσει τον Μοράις στους παίκτες σημαίνει ότι υπάρχει θέμα. Αλλωστε αυτό το είχε κάνει πέρυσι με τον Πογέτ, έστω και αν δεν ήταν δική του επιλογή. Πήγε δηλαδή και μίλησε  στους παίκτες και τον γνώρισε.
Ναι είναι απογοητευμένος; Ναι, γιατί ότι στήριξε η προσπάθησε να φέρει αποδομήθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.  Τι προσπάθησε να φέρει; τον Μοντανιέ.  τόν  Κάτσαρ. Τί στήριξε; Τον Κετσπάγια, τον Μανωλά, τον Δέλλα, τον Μιλοβάνοβιτς.
Και αν η απογοήτευση περνούσε, γιατί με τίποτα δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τον Μελισσανίδη. Τώρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.
 Από την στιγμή που έμαθε ότι ο Μελισσανίδης εδώ και  δεκαπέντε ημέρες είχε πάρει το θέμα προπονητή, μπορεί να ένιωθε ενοχλημένος. Οταν όμως έμαθε ότι ένας θανάσιμος εχθρός του, θα αναλάμβανε άτυπος και αόρατος σύμβουλος του Τίγρη, Ένιωσε  ένα άδειασμα.
Τι είχε συμβεί; Ο Μελισσανίδης αποφάσισε να δώσει τον σχεδιασμό της ομάδας σε  έναν δικό του φίλο. Αρκεί να ήταν αόρατος και να κρατούσε τις όποιες κινήσεις κρυφά από τους δημοσιογράφους και να μην έβγαινε προς τα έξω το όνομα του συμβούλου, γνωρίζοντας ότι θα στράβωνε τον Μπάγεβιτς.
Ποιός ήταν αυτός ο φίλος; Ενεργό μέλος "της παρέας της Γλυφάδας" όπως  ονομάζονται οι φίλοι του Δημήτρη Μελισσανίδη. Επικεφαλής αυτής της παρέας δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης. Οι άλλοι μεταξύ άλλων είναι ο Παπαγωργίου πρώην διοικητής του ΣΔΟΕ , ο Σκρέκης , ο Θεοφιλόπουλος ( ο παλαιός παίκτης της ΑΕΚ) , ο Ρέστης, ο Κόκορης, ο Φειδάκης και άλλοι πολλοί  (που δεν αφορά το παρόν κομάτι) και  έχουν δημιουργήσει το δικό τους  άτυπο Salon de Bricolage(προσοχή όχι του Κολωνακίου) , αλλά της Γλυφάδας. Ποιός ήταν αυτός ο Γλυφαδιώτης;Ο  Γιάννης Κόντης ο παλαιός εμποροκαπετάνιος, κάποια στιγμή μάνατζερ και φυσικά γενικό κουμάντο του Αρη πριν κάποια χρόνια, τότε που αναπτύχθηκε και η θανάσιμη κόντρα με τον Ντούσκο , ως προπονητής του Αρη.
Σημειωτέον ότι ο Γιάννης Κόντης είναι κολητός και του διακοσμητικού προέδρου της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη.
-Γιάννη πρέπει να μιλήσουμε για την ΑΕΚ, πρέπει να φέρω άλλον προπονητή, πρέπει να φτιάξουμε μαζί την ΑΕΚ  είπε ο Τίγρης στον Κόντη και ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να κάνει την επανεμφάνισή του στο ποδόσφαιρο, μετά την τελευταία του αποτυχημένη προσπάθεια που είχε κάνει  το 2013, ώστε να δημιουργήσει μια  μεγάλη ομάδα στην Γλυφάδα που έπαιζε στη Β ή στη Γ εθνική. Δεν θυμάμαι.
 Ο Κόντης άδραξε την ευκαιρία  και του είπε: "Πόσα δίνεις;" . Η απάντηση απλή: " 400.000 γιά τον ίδιο και για  όσους φέρει"
Ο Κόντης αφού έκανε δύο τρία τηλέφωνα του είπε: " Με αυτά τα λεφτά σου φέρνω τον βοηθό του Μουρίνιο, που έφυγε από την Τουρκία. αλλά όχι εγώ θα μιλήσεις με τον Ραγγούση  που  έχει τα δικαιώματά του. Ξέρεις ο Ραγγούσης έφερε τον Σάντος στον Ψωμιάδη και δεν έχασε ούτε η ΑΕΚ , ούτε το Ελληνικό ποδόσφαιρο"
Και έτσι ξεκίνησαν οι επαφές. Ο Μοράις ήρθε στην Αθήνα μίλησε , συμφώνησε. Επρεπε να υπάρχει το τάιμινγκ της αλλαγής του προπονητή.  Φυσικά Κόντης και Μελισσανίδης αποφάσισαν γνωρίζοντας ότι υπάρχει στη μέση ο Ντούσκο, ο μεν Κόντης (κολητός φίλος και του Νίκου Πατέρα, άρα και του Μελισσανίδη) να είναι στα παρασκήνια και μπροστάρης που θα δείχνει ότι κινεί τα νήματα ο Μαιστόροβιτς. Και όλα αυτά για να μη θιγεί ο Μπάγεβιτς μια και συναισθηματικά ο Μελισσανίδης δεν θέλει με τίποτα να τα χαλάσει.
Η απόφαση που είχε ληφθεί  από Μελισσανίδη- Κόντη ήταν να γίνει η αλλαγή προπονητή μετά τον αγώνα με την Λάρισα, μια και ο Κόντης ήταν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα πάθαινε ζημιά στο Αλκαζάρ.
Δεν είχε υπολογίσει βλέπετε ότι ο Μπάγεβιτς πριν από τον αγώνα με την Λάρισα μιλούσε με δικά του παιδιά και ζητούσε νίκη για να δικαιώσουν τον Κετσπάγια. Και τα παιδιά αυτά το έκαναν.  Έπαιξαν (Πλατέλας), νίκησαν  και ενας εξ αυτών ο Μάνταλος έβγαλε λόγο και μάλιστα συγκινητικό υπέρ του Κετσπάγια μόλις μαθεύτηκε η απόλυση του Γεωργιανού και όταν ο Τιμούρης αποχωρούσε.
Η νίκη ήταν ένα σοκ για τον Κόντη , όμως η απόφαση για αλλαγή είχε ληφθεί. Την Κυριακή ο Μαιστόροβιτς έκλεινε τον Μοράις για όλα τα τυπικά.  Ο αγώνας γινόταν Δευτέρα.Παρά τη νίκη ο  Κετσπάγια δεν μπορούσε να μείνει, αφού σχεδόν τα πάντα είχαν ολοκληρωθεί με τον βοηθό του Μουρίνιο.
Οταν πλέον ο Μοράις είχε έρθει την Δευτέρα  στην Αθήνα,  και θα πήγαινε στα γραφεία,έμαθε και ο Μπάγεβιτς ότι αυτός θα ήταν ο νέος προπονητής.  Στράβωσε ξεστράβωσε,  ενοχλήθηκε , ξενοχλήθηκε  θα το δείξουν οι επόμενες ημέρες.
Ο Μελισσανίδης δεν θέλει να τα χαλάσει με τον Μπάγεβιτς ( και ας τον φόρτωσαν ότι το περιβάλλον του Μπάγεβιτς  διέρευσε για τον Μοράις στον Νικολακόπουλο για να χαλάσει η πρόσληψη του Πορτογάλου) μια και ο Τίγρης άγνωστο γιατί δεν ήθελε να βγει το όνομα του Πορτογάλου προπονητή στο Αεκτζήδικο τύπο, κάνοντας η ΠΑΕ πανηγυρική ανακοίνωση προς όλους.
Αλλά και ο Μπάγεβιτς  δεν θέλει να τα χαλάσει με  τον Μελισσανίδη μια και είναι συναισθηματικά δεμένος. Παρ όλα αυτά είναι πολύ στραβωμένος.
Τελικά μπορεί να μπει νερό στο κρασί.Με τον Μπάγεβιτς να μείνει αποστασιοποιημένος , όπως έκανε πέρυσι με τον Πογετ. Κάτι σαν επίτιμος διευθυντής. Και μόλις φθάσει τα 70 του χρόνια ποιός ξέρει μπορεί και να πει αντίο στο ποδόσφαιρο. Ενα είναι σίγουρο ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και να πάρει αυτός αρμοδιότητες και ρηξικέλευθες  αποφάσεις. Το επόμενο βήμα να ασχοληθεί με τις ακαδημίες.