Αποτελέσματα Αγώνων


Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ στις 20-5-13

Δέστε πως πανηγύριζε ο Κιοφτετζόγλου και η Ψώρα των Σπορ. Τώρα έχουν βάλει ... στο κ... Τι να γράψουν. Ρεπορτάζ δεν κάνουν άλλος τους τα δίνει και γλύφουν...
Οι συμφωνίες του Τίγρη με τον αναπληρωτή διευθύντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και το "αφεντικό" των Lloyd's σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή για να μπουν στην διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ και στην συνέχεια στην διοίκηση της νεοσύστατης ΠΑΕ



Προχωράει και χτίζει τα πάντα ξανά από την αρχή στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδη και βάζει ονόματα στην ομάδα δυνατά που μπορούν να προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο αγωνιστικό...
Πλέον και σε διοικητικό επίπεδο ο Μελισσανίδης έρχεται σε συμφωνία με δυνατούς "παίκτες". Έτσι, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο Τίγρης έχει δώσει τα χέρια με δύο οικονομικά (και όχι μόνο) ισχυρούς παράγοντες για το νέο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Πέτρο Χριστοδούλου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας που από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι την ολοκλήρωση του PSI στον Ιούνιο του 2012 ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με πλούσια δράση και μεγάλη καριέρα στις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και τον Απόστολο Πουλοβασίλη. του παγκόσμιου ομίλου «Lloyd's Register».

Δύο ονόματα - βόμβες λοιπόν που θα πλαισιώσουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και αργότερα της νεοσύστατης ΠΑΕ ΑΕΚ αφού μιλάμε τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και  το αφεντικό του νηογνόμωνα των Lloyd's σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Και οι δύο είναι από τα πιο δυνατά ονόματα στους χώρους τους και παράλληλα είναι προσωπικοί φίλοι του Μελισσανίδη και οπαδοί της ΑΕΚ οπότε με τον τρόπο αυτό εξηγείται η εμπλοκή τους στην προσπάθεια αναγέννησης που ξεκινάει ο Τίγρης.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους Ελληνες στον τομέα του, το Γερμανικό Spiegel τον είχε ονομάσει "Σωτήρα της Ελλάδας" όταν ανέλαβε πρόεδρος του οργανισμού δημοσίου χρέους ενώ ήταν ο άνθρωπος που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις του PSI και πέτυχε μείωση χρέους κατά 106 δισ. ευρώ. Στην Εθνική τράπεζα πρωτοστάτησε στην ανακεφαλαιοποίηση και κυρίως στην συγκέντρωση του 10% του κεφαλαίου που έπρεπε να μαζέψει η τράπεζα για να παραμείνει σε Ελληνικά χέρια. Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε και ο Μελισσανίδης βάζοντας χρήματα στην τράπεζα και εκεί ήρθε πιο κοντά με τον Ελληνα τραπεζίτη που μετά την σωτηρία της... Ελλάδος και της Εθνικής τράπεζας θα βοηθήσει και στην σωτηρία της ΑΕΚ.

Ο Απόστολος Πουλοβασίλης σε ηλικία μόλις 36 ετών έγινε υψηλόβαθμο στέλεχος των Lloyd's το 2003 και το 2009 έγινε Περιφερειακός Διευθυντής των Lloyd,s για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική. Στα 36 του, όταν ανέλλαβε διευθύνοντας σύμβουλος του Hellenic Lloyd's, έγινε ο νεαρότερος που είχε φτάσει τόσο ψηλά στην ηγεσία του εν λόγω οργανισμού παγκόσμια. Είναι γνωστός οπαδός της ΑΕΚ αφού έχει και καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες και είναι εδώ και αρκετά χρόνια προσωπικός φίλος του Μελισσανίδη οπότε δεν θα μπορούσε να λείψει από το κάλεσμα του Τίγρη.

Διαβάστε το βιογραφικό του Χριστοδούλου όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εθνικής τράπεζας:

Πέτρος Χριστοδούλου

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής


Ο Πέτρος Χριστοδούλου εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2012.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στην πιο κρίσιμη στιγμή για τα δημόσια οικονομικά, τον καιρό που η Ελλάδα αποκόπηκε από τις χρηματαγορές μετά από διαδοχικές αναθεωρήσεις του ελλείμματος του 2009. Ανέλαβε το έργο της διαπραγμάτευσης της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (Private Sector Involvement - PSI) στη μείωση του ονομαστικού δημοσίου χρέους. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, μειώνοντας το δημόσιο χρέος κατά 106,5 δις.

Από το 1998 έως το 2010 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, αρχικά ως Group Treasurer Group στη Διεύθυνση Treasury και Διεθνών Χρηματαγορών και στη συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής Treasury, Χρηματαγορών και Private Banking του ομίλου της ΕΤΕ.

Το διάστημα 1989-1998 εργάστηκε στην J.P. Morgan, στο Λονδίνο, αρχικά ως Head of European Derivatives Trading (1989-1994) και στο Proprietary Trading (1994-1995). Το 1995 προήχθη σε Managing Director και ανέλαβε το European Short Term Interest Rate Trading (1995-1997) και τις αναδυόμενες αγορές Ευρώπης και Αφρικής (1997-1998). Προηγουμένως, διετέλεσε Head of Provincial Bond Training στην Goldman Sachs στον Καναδά (1988-1989) και Head of Money Markets Trading στην Goldman Sachs στο Λονδίνο (1987-1988). Η καριέρα του ξεκίνησε το 1985 στην Credit Suisse First Boston (CSFB) στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στον τομέα διαπραγμάτευσης ομολόγων.

Ο Π. Χριστοδούλου είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ (1982) και κατέχει MBA από το Columbia University της Ν. Υόρκης (1985) με διπλή εξειδίκευση σε Χρηματοοικονομικά και Διεθνείς Κεφαλαιαγορές.